Brent petrol fiyatı ne kadar? Motorinde indirim bekleniyor mu, zam var mı? Benzinde indirim var mı? İşte 15 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Küresel piyasalarda Brent petrol fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Güncel akaryakıt fiyatları ile motorin ve benzine gelen zam ve indirim haberleri dövizde yaşanan değişiklikler ve 2022 yılından beri Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, Brent petrol fiyatı ne kadar? Motorinde indirim bekleniyor mu, zam var mı? Benzinde indirim var mı? İşte 15 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Brent petrol fiyatı ne kadar? Motorinde indirim bekleniyor mu, zam var mı? Benzinde indirim var mı? İşte 15 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarında güncel fiyatlar belli oldu. İndirim pompaya yansıdı. Güncel akaryakıt fiyatları pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Önce virüs daha sonra da Rusya-Ukrayna savaşı ve küresel resesyon endişeleri ile birlikte yaşanan dövizdeki değişiklikler sonrası Brent petrol fiyatlarında başlayan hareketlilik küresel piyasalarda etkisini sürdürüyor. Akaryakıtta indirim ve zam haberleri gelmeye devam ediyor. Peki, Akaryakıta indirim ve zam var mı? Bezin litre fiyatı ne kadar? Motorine zam var mı? 15 Mart 2023 benzin ve motorin fiyatları!

MOTORİNDE İNDİRİM GELDİ Mİ?

Son fiyatlamalara göre, bu gece yarısından itibaren motorin grubunda 71 kuruşluk fiyat indirimi meydana gelirken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı.

BENZİNDE İNDİRİM VAR MI?

Alınan bilgilere göre, Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği gerçekleşmedi. Sektör temsilcilerinden indirim beklentisinde dair bir açıklama gelmedi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI!

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20,88 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20,48 liradan satılıyor.

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR?

Petrolde kayıp artıyor. ABD'de SVB'nin iflasının piyasa üzerindeki etkisi kayıp olarak yansıyor. Ham petrolde süren dalgalı seyir ivmesini aşağı yöne doğru çevirdi. Haftanın ilk gününü yüzde 2,5 düşüşle kapatan Brent petrol, dün varil başına 74 doların altında işlem gördü. Brent petrol, küresel ekonomik endişeler, Çin’deki virüsün sıfırlanmasıyla birlikte dalgalı seyir izlemiş, bu haftanın başında yaşanan banka krizi ile birlikte oynaklık artmıştı. OPEC'in aylık petrol piyasası raporu da yayınlandı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) de, 2023 küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tuttu. Rapora göre, küresel petrol talebinin bu yıl geçen yıla kıyasla günlük 2 milyon 320 varil artarak 101 milyon 900 bin varile ulaşması bekleniyor.

OECD bölgesi petrol talebi artış öngörüsü de değişti. OECD Amerika ve OECD Avrupa'da ekonomik durgunluk nedeniyle 2023 yılının birinci ve ikinci çeyreği için öngörü aşağı yönlü revize edildi. Öte yandan, OECD dışı ülkelerde petrol talebi artış öngörüsü petrol talebinde beklenen iyileşme nedeniyle yukarı yönlü revize edildi. Ancak, talepteki artış yaşanan gelişmeler nedeniyle belirsiz olarak tanımlandı.

Küresel piyasalar için önemli veri de bekleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın arz ve talep durumuna dair bilgi verecek raporu bugün yayımlanacak.