Akçakale'deki sınır karakoluna havanlı saldırı: 2 şehit 2 yaralı

Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır karakoluna havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin ve Uzman Çavuş Şevket Tekin şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi sürüyor.

Akçakale'deki sınır karakoluna havanlı saldırı: 2 şehit 2 yaralı

Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Tel Abyad'ın Ayn İsa bölgesinden gece saatlerinde PKK/YPG'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Teröristler tarafından ateşlenen havan mermileri sınır hattında bulunan bir hudut karakoluna isabet etti. Saldırıda yaralanan Balıkesirli Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin ve Nevşehirli Uzman Çavuş Şevket Tekin şehit düştü.

Bakanlıktan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, 27 Kasım 2019 tarihinde Akçakale’de bir hudut karakoluna yapılan havan saldırısı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Havan atışının yapıldığı bölge, ateş destek vasıtaları ile derhal atış altına alınmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Misliyle karşılık verildi

Saldırı sonrası alarm durumuna geçilirken, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri, angajman kuralları kapsamında teröristlerin bulunduğu bölgeye misli ile karşılık verdi. PKK/YPG'li teröristlerin bulunduğu bölge yoğun ateş altına tutuldu. Obüs atışları Akçakale'den de duyuldu. Sınırda güvenlik önlemleri artırılırken, tespit edilen teröristlere ait hedeflere yönelik obüs atışları aralıksız devam etti.

Vali taziye mesajı yayımladı

Tankçı Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin'in şehadet haberinin Balıkesir'e gelmesi üzerine Vali Ersin Yazıcı bir taziye mesajı yayımladı. Vali Yazıcı son terörist kalıncaya kadar terörle mücadeleye devam edileceğini bildirdi.

Vali Ersin Yazıcı taziye mesajından şunları söyledi:

"Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinde Tekçe Hudut Karakoluna PKK/PYD Silahlı Terör Örgütü tarafından atılan havan mermisinin hudut karakoluna düşmesi sonucu yaralanarak Akçakale Devlet Hastanesine sevk edilen ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak Şehit olan Uzman Çavuşumuz Davut Armağan Keskin evladımızın şehadet haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Güvenlik güçlerimiz çok değerli bir mensubunu yitirmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz Şehidimize Allah'tan rahmet, Şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimizi ve memleketimizi her tür fitne ve beladan korusun. Balıkesir'den bir kez daha ilan ediyorum ki, bu millete terör karşısında kimse diz çöktüremedi, çöktüremeyecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya, doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletiyle ve devletiyle bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, bu hain saldırılar karşısında da sağduyusunu ve metanetini asla kaybetmeyecektir."

Ülkemizin huzur ve güvenliğine kasteden bu hain saldırıları gerçekleştirenlerin er ya da geç hak ettiği cezayı alacaklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak karşı duracağız. Milli birlik ve bütünlüğümüze yönelen bu ve benzer saldırılara güvenlik güçlerimizce bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en ağır şekilde karşılık verilmeye devam edilecektir. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek Şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyor, Gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.