Akılalmaz bir yöntemle 50 kilo altın çaldı!

Konya'da yılların kuyumcusu Musa G. akla gelmeyecek bir yöntemle esnaf ve vatandaşlardan 50 kilo altın topladı. Ucuz altın satış kampanyası yapacağını söyleyen ve kampanya sonrası altınları iade edeceği söyleyen Musa G. kampanya bitiminde ortadan altınlarla kayboldu.

Akılalmaz bir yöntemle 50 kilo altın çaldı!

Sahte vaadini yerine getirmek için Karatay ilçesindeki tarihi Bedesten'de Sarraflar Çarşısında fırsat çadırı da açan Musa G. çeşitli ikramlarda bulundu.

Musa G'nin kampanyanın son günü dükkana gelerek 50 kilo altını iki valiz halinde 10 saniye içinde alarak gittiği güvenlik kameraları kayıtları ile de kesinleşti.

10 yıllık kuyumcu olan ve kuyumcular çarşısında tanınan Musa G., günlerce esnaf arkadaşlarına ucuz altın satışı kapsamında fırsat çadırı açacağını anlattarak 20 kilo altın toplamayı başardı. Musa G, kampanya sonrası ise altınları iade edeceğini söyledi.

Daha sonra kampanya broşürleriyle İstanbul'daki altın toptancılarına giden Musa G, yüklü miktarda ödünç altın alarak Konya'ya geri döndü. Vaadine uygun olarak kampanyayı başlatan ve ikramlarda bulunan  Musa G., kampanya süresini de bir gün uzattı.

Musa G, aynı zamanda kardeşi üzerinden 300 TL'lik bir de kredi çekti.  O gün dükkanını normal bir şekilde kapatan Musa G,  akşam 22.00 civarında dükkana gelerek 10 saniye içinde içi altın dolu iki valizi alarak dükkandan çıktı.

Saatlerinde Musa G'nin iş yerini açmadığını fark eden komşu esnaf, Musa G'yi telefonla aradı ancak telefon kapalıydı. Bunun üzerine esnaf Musa G'nin yakınlarına ulaştı. Durumdan şüphelenen çarşı esnafı Musa G'nin komşu sarrafın güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde Musa G'nin dükkanına geldiği ve kısa süre sonra iki bavulla dükkandan çıktığı tespit edildi. Konya'daki mağdur esnaf Musa G. için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kuyumcular Derneği Başkanı: Nasıl uygun veriyor diye hayret etmiştik

Musa G'nin açacağı fırsat çadırı sayesinde çevre esnaftan yüklü miktarda altın topladığını anlatan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, "Ben ucuz altın satacağım gibi bir reklamlar verdi ama biz de diyoruz ki altın ucuz olmaz, altının bir değeri vardır, altının özgün bir ağırlığı vardır. Altın bütün kuyumcularda, bütün esnafta bir fiyatsa bu arkadaşımız nasıl daha ucuza veriyor diye o zaman hayretler içinde kalmıştık" dedi.

"Altının ucuzu olmaz"

Dernek Başkanı Kuşdemir, "Şu an nerede olduğunu bilmiyoruz hem Konya'da bulunan esnafımız mağdur hem de İstanbul'dan bu kişiye altın veren kişiler mağdur. Bizler de toplu olarak kaç kişi mağdur olmuş ise Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunduk. İki valizle görüntüleri var bazıları diyor 30 - 40 kilo şuan kesin rakam belli değil. Bildiğimiz bir şey var bu kişiye güvenen kişilerin mağdur oldu. Vatandaşların ucuz altın kampanyalarına aldanmamalarını istiyoruz ucuz altın olmaz çünkü altının bir ağırlı bir fiyatı vardır" dedi.
Sosyal medyada 20 Temmuz tarihinde fuar açacakları şeklinde paylaşım yaptığı görülen Musa G'nin, daha sonra kampanya süresini uzattık duyurusu yaptığı da görüldü.