Ali Babacan’dan altılı masa itirafı: Topluma güven veremedik! Teşkilatlarımızda korkunç bir huzursuzluk var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın arasındaki iş birliğinin topluma güven veremediğini belirterek "İkna edebildiğimiz seçmen oranı yüzde 48’de kaldı. Yüzde 50 artı 1’e ulaşamadık" dedi. Sözlerini sürdüren Babacan, "Kendi teşkilatlarımızdaki en önemli sorun başka partinin listelerinden seçime girmek oldu. Teşkilatlarımızda korkunç bir huzursuzluk var. Şu anda sonuçlar ne olursa olsun bu seçimlerde kendi özgün kimliğimizi vatandaşa anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Ali Babacan’dan altılı masa itirafı: Topluma güven veremedik! Teşkilatlarımızda korkunç bir huzursuzluk var

DEVA Partisi Genel Merkezi’nde bir grup gazeteci ile bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. t24'ün haberine göre Babacan, CHP listelerinden 15 milletvekili ile Meclis’e girmelerine yönelik eleştirilerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Teklifinin kendilerine CHP’den geldiğini ifade eden Babacan, "Son hafta bize ‘Bakın rakamlar ortada. Cumhurbaşkanlığı seçimini alma ihtimali var ama meclisi kesin kaybediyoruz’ dediler. Mecliste çoğunluğu sağlamak için ortak liste oluştu. CHP’nin oyu hiç artmazsa, artarsa diye çalışmalar yaptık. Ortak listeyle fazladan 30, 32 vekil çıkarabileceğimiz görüldü. Saadet ve Gelecek için de ortak listenin daha çok vekil getirdiği görüldü. Ortak liste herkese çok vekil getirecekti. Bizim Siirt ve Iğdır il başkanlarımızı sonradan aday yaptılar. Hep talep üzerine verdik vekil adaylarımızı. Kazanamayacağımızı bile bile katkıda bulunacağımızı düşündükleri için verdik. Üzülüyorum şimdi söylenenlere, kızıyorum da biraz da. Biz bu ülkeyi bir gün gelecek yönetecek bir kadro oluşturduk. Onun hazırlığını yaptık. Meclisteki 15 milletvekili için yapmadık." dedi.

"TEŞKİLATLARIMIZDA KORKUNÇ BİR HUZURSUZLUK VAR"
Sözlerini sürdüren Babacan "Biz seçime kendi logomuzla girmeye karar vermiştik. Kemal Bey’e de açıkça söyledik. Kararımızı değiştirmemiz teşkilatlarımızda büyük bir travma yaşatacak. Her şey son anda oldu. Kendi teşkilatlarımızdaki en önemli sorun başka partinin listelerinden seçime girmek oldu. Teşkilatlarımızda korkunç bir huzursuzluk var. Şu anda sonuçlar ne olursa olsun bu seçimlerde kendi özgün kimliğimizi vatandaşa anlatmak istiyoruz. Yerel seçimler, teşkilatımız üzerindeki travmayı atlatmak ve özgün kimliğimizi ortaya koymak için büyük bir fırsat olacak. Her yerde aday çıkartma gücümüz var. 81 ilde teşkilatımız var. Millet İttifakı’ndaki birliktelik bitti. İlk, ‘bitti’ diyen de biz olmadık. Diğer partilerde de iş birliği psikolojisi yok." ifadelerine yer verdi. 

"6 PARTİ TOPLUMA GÜVEN VEREMEDİK"
Babacan, Altılı Masa’nın topluma güven veremediğine dikkat çekerek, “Kendini muhafazakar, seküler, demokratik, Atatürkçü diye tanımlayanların Altılı Masa etrafında toplanması çok önemliydi. Siyasi tarihimizde başka da örneği yok. Ama bu çalışma kültürü maalesef kamuoyuna tam yansıyamadı. Altı parti olarak uzlaşı halinde, kavgasız gürültüsüz bu ülkeyi yönetebiliriz konusunda topluma güven veremedik. İkna edebildiğimiz seçmen oranı yüzde 48’de kaldı. Yüzde 50 artı 1’e ulaşamadık.” diye konuştu.