Almanya'ya götürelim dediler! Yüzlerce doktor ve hemşireler iş vaadiyle dolandırıldı! Firmanın parasını ödeyebilmek için kredi çekmişler!

Almanya'da bir firma eğitim, uçak bileti, oturma izni ve iş garantisi vaadiyle başvuran yüzlerce doktor ve hemşireyi dolandırdı. Dolandırcıların tezgahı ortaya çıkınca firma sahibi almanya'da gözaltına alındı.

Almanya'ya götürelim dediler! Yüzlerce doktor ve hemşireler iş vaadiyle dolandırıldı! Firmanın parasını ödeyebilmek için kredi çekmişler!

Bir firma, doktor ve hemşirelere Almanca eğitimi, evrakların tercümesi, uçak bileti, oturma izni ve iş garantisi vadetti. Firmaya başvuran sağlık çalışanlarının dil eğitiminin başlamasının ardından bir süre sonra firma sahibi, Almanya'da sigorta dolandırıcılığından gözaltına alındığı ortaya çıktı. İş garantisi veren firmaya ait bakımevinin de hizmetine son verildi. Firmaya güvenerek başvuran onlarca doktor ve hemşire bu durumdan dolayı mağdur edildi.

Firma hala başvuruları almaya devam ederken, mağdur hemşirelerden Metehan Uğur Aynal, NTV’ye konuştu. Firmaya ilk başta 4 bin 500 euro ödediklerini söyleyen Aynal, Almanya'daki masraf ve sınav ücreti adı altında 1.150 euro daha verdiklerini anlattı.

Almanya'ya götürelim dediler! Yüzlerce doktor ve hemşireler iş vaadiyle dolandırıldı! Firmanın parasını ödeyebilmek için kredi çekmişler! - Resim : 1

"Hem işimizden hem de cebimizdeki paradan olduk"

Senet de imzalatan firmanın parasını ödeyebilmek için Aynal ve babası, 36 ay vade ile kredi bile çekti. Aynal, derslere daha fazla odaklanabilmek için işinden de istifa ettiğini açıkladı ve yaşadıklarını şöyle anlattı, “Hem işimizden hem de cebimizdeki paradan olduk. Bir de hayallerimizden olduk. Ücret iadesiyle ilgili görüşmeye gittiğimizde de sözleşmeyi feshettikten sonra ödemeleri yapacaklarını söylediler. Aradan bir ay geçti, ben paramızı alamayacağımızı anlayınca savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şu an Almanya ve Türkiye mağdurlarının bin kişiyi aştığını tahmin etmekteyiz.”

“Bir yakınıma döviz olarak borçlandım”

Firmanın mağdur ettiği hemşirelerden Hakan Pehlivan, “Bir yakınıma döviz olarak borçlandım. Başka kurslara başvurmamız için paraya ihtiyacımız var. Bu da şu anda mümkün değil.” dedi.

Firma sahibine 54 ayrı suç

Türkiye'de televizyon programlarına katılarak tanıtımını yapan, Almanya'da gözaltına alınan firma sahibi 54 ayrı suçla suçlanıyor.

Almanya'ya götürelim dediler! Yüzlerce doktor ve hemşireler iş vaadiyle dolandırıldı! Firmanın parasını ödeyebilmek için kredi çekmişler! - Resim : 2