Alpine F1 takımı gemileri yaktı: "Piastri ya bizde yarışacak ya da tazminat ödeyecek"

Alpine takım patronu Otmar Szafnauer, kariyerine büyük yatırım yaptıkları Oscar Piastri ile anlaşmalarının olduğunu ve eğer kendileri için yarışmazsa, tazminat davası açacaklarını dile getirdi.

Alpine F1 takımı gemileri yaktı: "Piastri ya bizde yarışacak ya da tazminat ödeyecek"

Alpine, Sebastian Vettel’in Fernando Alonso'nun 2023 yılında Aston Martin'e geçme kararı almasının ardından Oscar Piastri ile yarışacağını açıklamış. Fakat Fransız sürücü, Alpine'le herhangi bir anlaşma imzalamadığını ve gelecek yıl bu takımda yarışmayacağını söylemişti.

Taraflar arasında nasıl bir anlaşma olduğuna dair net bilgiler yok ancak Alpine takım patronu Szafnauer, hukuki açıdan ellerinde belgeler olduğunu, bu yüzden Piastri kendileriyle yarışmayı reddederse, tazminat talep edeceklerini söyledi.

El Confidencial'a konuşan Szafnauer, “Piastri ile Kasım ayında imzaladığı bir sözleşmemiz var."

Alpine F1 takımı gemileri yaktı: "Piastri ya bizde yarışacak ya da tazminat ödeyecek" - Resim : 2Szafnauer açıklamalarına "Avukatlarımızla görüştük ve bu anlaşmanın, 2023'te Oscar'ı araçlarımızdan birine koymamızı sağlayacak bağlayıcılıkta olduğunu söylediler. Bu yüzden de gelecek yıl bizim için yarışacağına dair resmi açıklamayı yayınladık. Ayrıca, sözleşmenin başka bir kısmı, Oscar'ı başka bir takıma kiralamamızı ve ardından 2024'te geri almamıza izin veriyor. Yani 2023'te Fernando Alonso ile yarışıp, 2024'te de Oscar'ı takıma getirme şansımız vardı" şeklinde devam etti.

Piastri'nin 2023'te Formula 1'de yer alacağının altını çizen Alpine takım patronu "Ya bizimle ya da Alonso kalırsa kiralık olarak başka takımda gerçekleşeceğini söyledim. Fakat bir sebepten dolayı -ki bunun ne olduğunu bilsem de sebebini ona sormalısınız- Fernando Aston Martin'e geçmeye karar verdi. Biz de Piastri ile yarışmaya karar verdik"

Alpine F1 takımı gemileri yaktı: "Piastri ya bizde yarışacak ya da tazminat ödeyecek" - Resim : 3"Bizle yarışmak isteyenlerden 14 çağrı aldım"

Piastri'yi kiralamak yerine ana takıma koymaya karar verdiklerini dile getiren Szafnauer; "Ardından da basın açıklaması geldi. Sözleşmemizin Oscar'ın bizim için yarışmasını zorunlu kıldığına inanıyoruz. Herhangi bir nedenle Piastri bizimle yarışmazsa da sorun değil. Alpine için yarışmakla ilgilenen sürücülerden 14 çağrı aldım"

Alpine F1 takımı gemileri yaktı: "Piastri ya bizde yarışacak ya da tazminat ödeyecek" - Resim : 4Bu hikaye ne gibi hukuki sonuçlara yol açacak?

Piastri'nin sadakatini de sorguladığına vurgu yapan Szafnauer "Oscar'la olan hukuki sürecin nereye gideceğini göreceğiz. Formula 1'e katılmadan önce kariyerine destek olmak için çok fazla para yatırmamız gerekti. Geçen yıl yedi günlük test boyunca yüzlerce kilometre tamamladık ve bunun ucuz bir zevk olmadığı unutulmamalı. Aslına bakarsanız güç ünitesinin tek başına maliyeti 1 milyon 750 bin euro. Ayrıca mekanikerleri, oraya giden ekibi ve seyahat masraflarını da hesaba katmalısınız. Piastri'yi Formula 1'e hazırlamak için çok para harcadık. Bizim için yarışmazsa, o zaman tazminat talep etmek oldukça mantıklı ve adil olacak" diye konuştu.