Altın çocuktan tam isabet atış

8 Haziran 1999'da İstanbul'da doğan Mete Gazoz, Olimpiyat Şampiyonluğu’na uzanan başarı hikâyesini kolay yazmamıştır. Antrenörü Göktuğ Ergin'le başladığı bu yolculuk mutlu sonla bitti.

Düzenli, disiplinli, planlı ve çok çalışarak Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak kendi başarı hikâyelerini bizlere yüksek sesle duyurdular. Türk okçuluk tarihinde bir ilk olan olimpiyat ve dünya şampiyonluğunu kazandı. Başarının tesadüf olmadığının en çarpıcı örneğidir.

Gazoz, 2013 yılından beri uluslararası organizasyonlarda önemli başarılara imza attı. Bunlardan biri 2016 yılında Nottingham'da düzenlenen okçuluk şampiyonasındaki bireysel kategoride gümüş madalya kazanmasıydı. 2017 yılında Arjantin'de Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda karışık takım klasik yay kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. 2018 yılında Tarragona şehrinde düzenlenen Akdeniz oyunlarında altın madalya kazandı. 2020 Tokyo Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazandı. 2022 yılında Almanya'da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda ülkemize altın madalya kazandırarak Türk okçuluk tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin gururu oldu.

İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü, milli sporcusu olan Mete Gazoz 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya aldı. Bu zaferinin ardından söylediği, "Bu gezegendeki en iyi okçu bendim" sözüne imzasını da atmış oldu.

Bu kendisinin deyimiyle; çok da iyi oldu, çok da güzel oldu...

Mete Gazoz ve Antrenörü Göktuğ Ergin, bize okçuluk branşının farklı bir yere doğru gittiğini gösterdiler.