Altın değil gümüş değil ama 1 gramı bile sizi zengin edebilir!

Doğada nadir ve saf olarak bulunan maden yer kabuğunda filiz olarak isimlendirilen bileşimler halinde ortaya çıkar. Çeşitli iç ve dış etkenlerle kendiliğinden doğal yollarla oluşan mineraller olarak tanımlanır. Bildiğimiz üzere madenin oluşumu gibi çıkarımıda oldukça zordur. Peki bu gramı bile servet değerinde olan maden hangisidir?

Altın değil gümüş değil ama 1 gramı bile sizi zengin edebilir!

Yüzyıllar hatta milyon yıllar içerisinde oluşumunu tamamlayan madenler değerli maddelerdir.Derin araştırma ve kazı çalışmaları sonucunda bulunan bu madenlerden bazıları çok değerlidir. Piyasada genel olarak altın ve gümüş kullanılsa da 1 gramı ile bile servet değerini taşıyan madenler bulunuyor.

Altın değil gümüş değil ama 1 gramı bile sizi zengin edebilir! - Resim : 1

İşte 1 gramı bile çok değerli olan madenler….

Trityum 1 gram: 30.000 dolar

Trityum, tiyatro, okul ve ofis binalarında bulunan ÇIKIŞ işaretlerinde kullanılan bir maddedir. Sadece ABD'de 2 milyondan fazla trityum maddesi içeren EXIT işaretleri bulunmaktadır.

Kuyrukluyıldız tozu: gramı 28 milyar euro

"Stardust" uydusunun uzayda "Wild II" adlı kuyrukluyıldızdan topladığı tozun gramı 28 milyar euro'ya geliyor.

Kaliforniyum 252 1 gramı: 27 milyon dolar

Gerçekte herhangi bir pratik kullanım alanı olmayan kaliforniyum 252, 1950 yılında keşfedilmiş bir maddedir.

Antimatter (Antimadde) 1 gramı: 62 trilyon dolar

Dünyanın en pahalı maddesi ünvanına sahip; Antimatter, muhtemelen uzay yakıtı olarak kullanılabilir ancak bunun için pahalı ve ileri bir teknolojiye ihtiyaç var.

Pırlanta 1 gramı: 55.000 dolar

En sert maddelerden biri ve değerli bir taş olan pırlanta, saf karbondur. Taç, kemer ve külah olmak üzere 3 bölümden oluşur.

Painite 1 gramı: 9000 dolar

Nadir bulunan bir borot minerali olan, içindeki demir oranına göre farklı renklerde bulunan Painite, şifa niyetine kullanılan bir kristaldir.