Altın fiyatları kritik sınırı geçti! Uzman isim İslam Memiş ‘Acele etmeyin’ diyerek uyardı

İsrail-Hamas gerilimi güvenli liman olarak görülen altında yükselişe neden oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalı seyiri değerlendirip uyarıda bulundu: Acele etmeyin!

Altın fiyatları kritik sınırı geçti! Uzman isim İslam Memiş ‘Acele etmeyin’ diyerek uyardı

Orta Doğu'da günden güne tırmanan gerilin güvenli liman olarak görülen altın fiyatlarını yükseltti. 7 gündür devam eden İsrail-Hamas gerilimi ivmeyi yukarı çekerken ABD enflasyon verisi sonrası kısmi düşüşe geçen altın fiyatları tekrar yükselebilir.

İSLAM MEMİŞ ALTIN FİYATLARINI DEĞERLENDİRDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları analizinde şu ifadeleri kullandı: "Orta Doğu'da hafta sonu itibarıyla yaşanan savaşın jeopolitik riskleri tırmandırmasıyla birlikte altın fiyatları haftaya yükselişle başlamıştı. Savaşın hala sürmesi ve Orta Doğu'daki gerilim, güvenli liman olan altına talebi artırıyor. Bu durum da altın fiyatları tarafındaki yükselişi destekliyor. Öte yandan Fed üyelerinden gelen mesajlarla tahvil faizleri de geriliyor. Bu harekette ons altın fiyatını destekleyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Altın jeopolitik ortamlarda en güvenli limandır. Altın puslu havayı sever. Bu yüzden altın yatırımcısının gözü Orta Doğu'dan gelecek haber akışında. Bu süreç ne kadar devam edecek? Farklı ülkeler bu sürece dahil olacak mı? Bunu izleyip yatırımcılar ona göre pozisyon alacak.

Orta ve uzun vadede altın fiyatları gerçek bir ekonomik krizi fiyatlamaya başladığı zaman, gerçek bir savaş riskini fiyatladığı zaman ons tarafında 2000 dolar üzerinde ataklar göreceğiz. Gram altın tarafında da 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç çok uzak değil gibi duruyor. Elinde altın bulunduran yatırımcının satış için çok acele etmemesi gerekiyor."