Altın Portakal Film Festivali çalışanlarından protesto: "Marifet kırmızı halıya emek verenlerin karşılığını verebilmektir"

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin düzenleyicilerinden AKSAV'ın çalışanları dokuz yıl önce tazminatsız işten çıkarıldıkları gerekçesiyle protesto düzenledi.

Altın Portakal Film Festivali çalışanlarından protesto: "Marifet kırmızı halıya emek verenlerin karşılığını verebilmektir"

Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyenlerden biri olan Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) çalışanları, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde alacaklarını gerekçe göstererek eylem yaptı.

Ellerinde Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi olan Venüs heykelcikleri ile gelen bir grup AKSAV üyesi, 'Altın Portakal emekçileri dokuz yıldır çözüm bekliyor, Altın Portakal eylemde' yazılı döviz açtı.

2014 yılında işten çıkarılan 30 çalışanın tazminat ve haklarını alamadığını öne süren grup üyeleri, işten çıkarılanlar arasında 25 yıldır kesintisiz olarak AKSAV'a emek verenler olduğunu da söyledi.

"MARİFET KIRMIZI HALIYA EMEK VERENLERİN KARŞILIĞINI VERMEKTİR"

Grup adına açıklama yapan Yüksel Doğan, dokuz yıldır verdikleri mücadelenin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Her defasında AKSAV ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden davanın gerekçe gösterildiğini belirten Doğan, "Vakfın kasası, yanlış politikalar nedeniyle tamamen boşaltıldığı için vakıf ödeme yapamıyor. Bizler artık sessizliğimizi bozarak pandoranın kutusunu açıyoruz. Marifet kırmızı halıda yürümek değildir. Marifet kırmızı halıya emek verenler, emeklerinin karşılığını verebilmektir" dedi.