Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli?

Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın araştırılmaya başlandı. Ödül konuşması esnasında Tamer Karadağlı'nın ödülü Yalçın'a uzatmasının ardından Yalçın'ın sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli?

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kırmızı Oda'nın Rezzan'ı oyuncu Nihal YalçınAltın Portakal Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü aldı. Ödül töreninde ödül almadan konuşma yapmaya başlayan Yalçın, Tamer Karadağlı ile bir gerginlik yaşamıştı. Karadağlı, Yalçın konuşmasını yaparken ödülü kendisine uzatmış ve bunun üstüne Yalçın' Bana artık sus mu diyorsunuz?' şeklinde bir cümle söylemişti. Bunun üzerine gündemde en çok araştırılan konulardan biri de 'Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli?' sorusu oldu. Birçok kullanıcı Nihal Yalçın'ın hayatını araştırmaya başladı. Nihal Yalçın'ın kim olduğunu sizler için araştırdık. İşte detaylar...

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

Nihal yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli?

 Nihal Yalçın 29 Mart 1981 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Nihal Yalçın İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünden mezun oldu. Konservatuvardan sonra Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yaptı. 

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Sinema kariyerine 2005'te Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? adlı filmde "Zeyno Bacı" karakteriyle başlayan Nihal Yalçın, 2009 yılında Ay Lav Yu adlı filmde ise "Rukiye" karakteri canlandırdı. 

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 3

Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda da "Meryem" rolünde izleyicin karşısına çıktı. Yalan Dünya adlı dizide başrol oyuncularından biri olan "Açılay" karakterini 2 sezon boyunca canlandırdı ve 2. sezon finalinde diziye veda etti.

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 4

29 Mayıs 2012 tarihine kadar Kurusıkı adlı doğaçlama gösteriyi sergiledi fakat tiyatroyu kısa bir süreliğine bıraktı. 2016 yılında oynadığı Antabus oyunuyla 20. Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülüne sahip oldu. Şu anda Kırmızı Oda'da Rezzan karakterini canlandırmaktadır.

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 5

Okan Bayülgen'in Disko Kralı programında "Life Sux" isimli bölümde yer aldı. Programda yarattığı tiplemelerin bazıları:

Nahide Ekengil: Türk elektronik-pop müzik şarkıcısı. "Sahibinin Sesi" adında bir elektro-pop şarkısı vardır. 12 yıl önce "Alamazsın Sen Beni" adında halk müziği tarzında bir şarkı yaptığı ortaya çıkmıştır. "Pilates" adında bir elektro-pop şarkısı ve bu şarkının türküsü versiyonu da vardır. Kendinden küçük bir kız kardeşi vardır.

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 6

Ayla Tanyürek: İsme göre renk analizi yapmaktadır.

Fahriye Soykır: Türk dizi oyuncusudur. Adana'da çekilen Ayrık Otu adlı dizide oynamıştır. Dizi 13 bölüm stok çekilmiş ancak yayınlandı.

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 7

Şahane Çancı: Hayvan hakları savunucusudur. Kürk kullanımına dikkat çekmek için imitasyon deri kullanmaktadır. "Ayırdı Zor" adında bir albüm de yaptı. Prensipte estetik operasyonlara karşıdır.

Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Nihal Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 8

2011 yılında Little Caesars reklam filminde yer aldı. Ne'li adıyla söylediği "Küçük Sezar" şarkısı promosyon CDsi olarak dağıtıldı. 2012 yılında yayınlanan Kurtuluş Son Durak film müziklerinde yer alan "Bir Mumdur", "Dertler Benim Olsun" ve "Ne Kadar Güzelsin" şarkılarını seslendirdi.