Altın tırmanışta! Bir yılın zirvesine yerleşti! Altını olanlar yaşadı, cazibesi daha da artacak, resmen tavan yapacak!

Altın fiyatları son iki ayda en büyük haftalık yükselişini kaydetti. ABD tarafında süren bankacılık krizine ilişkin endişeler ve Fed’in faiz artırımı ile döngüsünü durdurabileceğine işaret etmesinin ardından altına olan talep arttı. Güvenli liman talepleri fiyatlamalarda etkisini sürdürüyor. Analistler, altında yükselişin devam edeceğini belirtirken Dünya Altın Konseyi’nin verileri de altının cazibesi daha da arttıracağını gösteriyor.

Altın tırmanışta! Bir yılın zirvesine yerleşti! Altını olanlar yaşadı, cazibesi daha da artacak, resmen tavan yapacak!

Altın fiyatları bu hafta rekorlar yaşadı. Fed’in sıkılaşma politikasında döngüyü tersine çevirebileceğine ilişkin sinyalleri altında fiyatlamalara neden oldu. ABD tarafında bankacılık krizinin devam etmesiyle piyasalar fiyatlamalar görüyor.

ALTIN TALEP ARTIYOR

Yatırımcı, altına olan talebini arttırırken Fed'in faiz düşürme sinyalleri nedeniyle altında iki aylık sürede en büyük haftalık yükselişini yaşadı. Ons altında hafif gerileme görülürken, piyasada dalgalı seyir devam ediyor.

ALTININ CAZİBESİ ARTIYOR, YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK!

Özellikle küresel resesyon endişeleri güvenli liman varlıklarının cazibesini artırıyor. Bloomberght’nin haberine göre, RBC Capital Markets Stratejisti Christopher Louney geçtiği bilgi notunda, teknik bir ABD temerrüdü riskinin "şu anda yeterince önemsenmediğini" belirterek "Altının buradan itibaren yükselişini sürdüreceğine işaret eden kayda değer alımlar yapan yatırımcılara dikkat edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ALTIN TALEBİNDE REKOR SEVİYE

Küresel çapta merkez bankalarının altın alımlarında yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre kayda değer bir gerileme gözlense de Dünya Altın Konseyi'nin raporuna göre gerçekleşen 228 tonluk alım ilk çeyrek bazında rekor olma özelliğini taşıyor.