2022 Oscar Ödül töreninde skandal hareket

Bu yıl 94'üncüsü düzenlenen Oscar Ödülleri, üç yılın ardından ilk kez sunuculu gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde ise skandal bir olay yaşandı. Will Smith, ödülünü almak için sahneye çıktığında komedyen Chris Rock'a tokat attı. Olay şaka sanılsa da gerçek olduğu ortaya çıktı.

 Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes'in sunuculuğunu üstlendiği, Los Angeles’taki Dolby Theatre'da yapılan törende sinema dünyasının en iyileri ödüllendirildi. 

King Richard'daki rolüyle 'en iyi erkek oyuncu' ödülünü kazanan Will Smith, ödülünü almak için sahneye çıktığında komedyen Chris Rock'a yumruk attı. 

Sunucu Chris Rock, Will Smith'in eşinin saç kıran hastalığıyla nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapınca oldukça sinirlenen oyuncu sahneye çıkarak tokat attı. Smith, Rock'a "Karımın adını ağzına alma" dedi. Yayıncı kuruluş olay esnasında programın sesini kapattı. Seyirciler şaka olduğunu zannetti, ancak olayın gerçek olduğu ortaya çıktı.

"BUNUN OLMASI PLANLANMAMIŞTI"
Herkes bunun gösterinin bir parçası olup olmadığını merak ederken kamera o anlarda seyircilere döndü. Fakat sonra törende seyirciler arasında bulunan Vanity Fair yöneticisi Ramin Setoodeh'in Twitter mesajıyla bu olayın gerçek olduğu ortaya çıktı. Setoodeh mesajında "Bunun olması planlanmamıştı. Bu gerçek" diye yazdı.

İşte 94. Oscar Ödülleri'nin tüm kazananları....