27 yaşındaki garson interseksüel olduğu için mafya tarafından saldırıya uğradı

27 yaşındaki Sara adlı garson, Kamerun'da gün ortasında mafya grubu tarafından cinsel saldırıya ve fiziksel şiddete uğradı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre 27 yaşındaki Sara, 15 Kasım'da Afrika'nın başkenti Yaoundé'de mafya tarafından ince dallarla dövüldü ve cinsel saldırıya uğradı. Sosyal medyada yayınlanan iki görüntü görenleri şaşkına çevirdi.

Tıbbi raporlara göre, kurbanın vücudunun her yerinde hematom (kanama) gerçekleştiği öğrenildi. Sara, aldığı ağır darbelerden dolayı hastanede 15-18 günlük gözetim altına alındı.
Sarah'ın interseksüel olduğu ve LGBTİ topluluğuna üye olduğu için saldırıya uğradığı iddia edildi.

Kamerun'da eşcinsel olmak yasa dışıdır ve eşcinsel olanlar beş yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Kamerun'un LGBT+ hakları grubu Working For Our Wellbeing'in yönetici direktörü Nkwain Hamlet şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yaoundé şehrinde interseks bir kişiye yapılan son saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hiç kimse bu tür bir muameleyle karşı karşıya kalmamalı."

Saldırının ardından, bir insan hakları örgütü olan Kamerun AIDS Vakfı (CAMFAIDS), Sara adına polise şikayette bulundu. Grup şu anda Sara'ya tıbbi ve psikolojik yardım da dahil olmak üzere destek sağlıyor.

Polis, vahşi saldırıyla ilgili bir kişiyi tutukladı, ancak 48 saat sonra serbest bırakıldı.İnsan Hakları İzleme Örgütü, polisin Sara'ya yönelik şiddetli saldırı hakkında henüz bir açıklama yapmadığını söyledi. Sarah'a yapılan saldırıya sosyal medyadan da tepki gecikmedi. Şunlae yazıldı:

Haberin Devamı

“Bir LGBTİ kurbanına yönelik bu anlamsız şiddet karşısındaki sessizlik, yaşanan durumu hoşgörme anlamı taşıyor ve hükümetin Kamerunlu LGBTİ bireyleri korumadaki başarısızlığını gösteriyor."

"Polis, CAMFAID'in şikayetine acilen yanıt vermeli, Sara'ya yönelik saldırıyı araştırmalı ve sorumluları adalete teslim etmelidir. LGBTİ aktivistlerinin güvenliğini de sağlamalılar.”

Sonraki Haber