32 farklı hayvan ailesini araştıran araştırmacılar, dikkat çeken detayı tespit etti. Hayvanlara meğerse insanlar 2 kat fazla aktarıyormuş

Bilim insanları tarafından yapılan son araştırma, insanları şaşkına çevirdi. Araştırma da dikkat çeken bir detay tespit edildi. Milyonlarca insan, tam tersi olduğunu düşünüyordu ancak durum çok başka çıktı. Dünyada salgına neden olan bazı hastalıklar, hayvanlardan insanlara geçmiş ve yayılmıştı. Bu sebeple insanlar, hayvanlardan geçecek çok sayıda hastalıktan korkuyor. Ancak son araştırmada tespit edilen detaya göre, insanların meğerse hayvanlara 2 kat fazla hastalık aktardığı ortaya çıktı.

Bilim insanları tarafından yapılan son araştırma, insanları şaşkına çevirdi. Araştırma da dikkat çeken bir detay tespit edildi. Milyonlarca insan, tam tersi olduğunu düşünüyordu ancak durum çok başka çıktı. Yakın geçmişte dünyada meydana gelen kuş gribi, domuz gribi ya da Covid-19 gibi salgın hastalıkların hayvanlardan bulaşması ve ölümcül olması nedeniyle insanların hayvanlarla temas ederken tedirgin olmasına neden odu. Özellikle fareler ve yarasalar gibi hayvanlara hastalıklı haşarat muamelesi yapılıyor ve hastalık kapmamak için onları yaşam alanlarından mümkün olduğunca uzak durması için hareket ediliyor. Ancak viral genomlara ilişkin yeni bir analiz ile çok ilginç bir detay tespit edildiği bildirildi.