Adana, Adıyaman, Antalya, Mersin, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Şanlıurfa... Evinizde varsa hemen sahip çıkın. Dünyaya acil uyarı yapıldı

Dünyayı alarma geçiren uyarı geçtiğimiz gün yapıldı. Dünyanın en çok tüketilen hububat ürünlerinden biri olan pirinçte iklim değişikliği sebebiyle kıtlık yaşanabileceği söyleniyor. Özellikle Türkiye'de Adana, Adıyaman, Antalya, Mersin, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Şanlıurfa hava sıcaklıklarından en çok etkilenen iller olarak biliniyor. Yetkililer, pirinç üretiminde sorun yaşanabileceğini, herkesin elindeki pirince sahip çıkmasını öneriyor.

Küresel pirinç arzı, zaten ağır darbe alan tedarik zincirinde hava koşullarının ikiye katlanmasıyla birlikte iki kat büyük bir kıtlıkla karşı karşıya. Dünyada da çok fazla kullanılan pirinç, Türkiye'de en çok kullanılan hububatlardan bir tanesi. Ancak son dönemde tüm dünyada sıcaklıkların artmasıyla birlikte pirinç üretiminde de sorunlar yaşanabilir. Pirinç sulak arazilerde zor şartlar altında yetişmektedir. Fakat yüksek sıcaklıklar sulak arazileri hızlıca kurutmakta ve pirinç üretimi etkilemektedir.