Amerika, Avrupa ve Türkiye'ye yönelik eş zamanlı feci uyarı geldi... Gece evlerimizde olduğumuzda bizi gafil avlıyor... İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova dikkat

Bir dönemin en ölümcül hastalıklarından biri olan sıtma vakalarının artmasıyla birlikte yetkililer harekete geçti. İklim değişikliğiyle birlikte havaların ısındığı ve bu durumun sivrisinek sayılarını arttırdığı için sıtma vakalarının da arttığı düşünülüyor. Vatandaşların tüm önlemleri alarak ölümcül virüs yayan bu yaratıklardan uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor. Türkiye'de sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte sineklerin artmasının ardından dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.

İklim değişikliği sebebiyle sivrisinek sineklerinin menzilinin genişlediğini savunan pek çok insan, son dönemde artan sıtma vakalarını da bu duruma bağladı. Hava değişiklikleri dünyada birçok ülkeyle birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alırken sıcaklıkların günden güne arttığı ülkemizde sinek popülasyonları korkutmaya başladı. Ölümcül virüslerin yayılmasına neden olan bu yaratıklara karşı dikkatli olunması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. ABD'deki yetkililere göre, sıtma hastalığı ABD'de yeni hastalık değil. Veriler gösteriyor ki, 19 yüz yılda ülkenin birinci ölüm sebebi sıtmaydı. Florida Üniversitesi'nde tıbbi coğrafya doçenti Sadie Ryan konu hakkında yaptığı açıklamada, "Burada uygun koşullara sahip olmayı hiçbir zaman bırakmadık. ABD'de kontrol ve eleme konusunda gerçekten başarılı olduk." dedi.