Araştırmacılar çürüyen ağaç kütüklerinin içerisinde fark etti... Doğa resmen feryat ediyor... Yayılırsa dünya için büyük tehlike

Doğa resmen artık feryat etmeye başladı. Bir felaket bitmeden diğerinin haberi geliyor. Bu kez araştırmacılar, çürüyen ağaç kütüklerinin içinde onları fark etti. Nadir görülen bir mantar enfeksiyonunun ıslak toprakta, çürüyen kütüklerde ve yapraklarda bulunuyor. Blastomikoz adı verilen hastalığa neden olan bu enfeksiyon, diğer solunum yolu enfeksiyonlarına benzerliği nedeniyle teşhis edilmesi zor olabilir. Teşhis edilmediği sürece tedavisi de o kadar zorlaşmaktadır.

Doğa resmen artık feryat etmeye başladı. Bir felaket bitmeden diğerinin haberi geliyor. Araştırmacılar, çürüyen ağaç kütüklerinin arasında fark ettiktren sonra geçtiğimiz günlerde konu hakkında bir araştırma yayınladı. Çoğunlukla Kuzey Ortabatı ve Güneydoğu'nun bazı kısımlarında meydana geldiği düşünülen nadir bir mantar enfeksiyonu, ABD'nin diğer bölgelerinde beklenenden daha yaygın olduğu ortaya çıktı. Blastomikoz adı verilen hastalığın, kısmen diğer solunum yolu enfeksiyonlarına benzeyebilmesi nedeniyle teşhis edilmesi zor olabilir. Ve teşhis edilmediği sürece tedavisi de o kadar zorlaşır. Enfeksiyona ıslak toprakta, çürüyen kütüklerde ve yapraklarda gelişen Blastomyces dermatitidis adı verilen bir mantar neden oluyor. Blastomikoz, yalnızca belirli bir coğrafi bölgede meydana gelen bir tür mantar hastalığı olan "endemik mikoz" olarak kabul edilir.