Araştırmacılar İspanya'da ayakları titreyerek girdikleri mağaranın içerisinde onu yerde uzanmış şekilde gördü. Dünya tarihine geçecek buluş

Araştırmacılar, İspanya'da ayakları titreyerek girdikleri mağaranın içerisinde onu yerde görünce şaşkına döndü. İnsan kafatasından yapılmış nesneyi gören ekip, hemen çalışmalara başladı. Aynı zamanda mağaradaki çalışmalarda bulunan kaval kemiği de araştırmacıları, eski insanların yamyam olup olmadığına yönelik düşünmelerine neden oldu.

Yeni bir araştırmaya göre, binlerce yıl önce İspanya'nın güneyindeki bir mağaraya gömülen eski insan kemikleri, manipüle edildiğine ve hatta olası yamyamlık krizlerinde yenildiğine dair işaretler gösteriyor. Buluntular arasında alet olarak kullanılan bir insan kaval kemiği ve insan kafatasından yapılmış bir bardak yer alıyor. Araştırmacılar, yayınlanan çalışmada, bölgenin her yerinde benzer kanıtların bulunduğunu ve bu kanıtların, o dönemde insan toplumları için yaşayanlar ve ölüler arasındaki ilişkinin temel olduğunu ima ettiğini bildirdi.