Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon. Bu sefer ayılar değil. Başınız başka bir belada

Bir süreden bu yana ayı popülasyonunun artması nedeniyle başı belada olan Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon için bu sefer başka bir bela ortaya çıktı. Başınıza bu sefer başka bir durum nedeniyle belada.

Uzun süredir ayı popülasyonu ile başı belada olan Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon için bu sefer başka bir sorun ortaya çıktı. Çok daha ciddi bir sorun ile karşı karşıya olan Doğu Karadeniz Bölgesi deprem riski ile karşı karşıya. Dünyanın en tehlikeli ve en aktif faylarından biri olarak kabul edilen Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattının doğu ve orta kesiminde oluşabilecek herhangi bir depremin  Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan şehirleride etkileyeceği düşünülüyor. Oluşabilecek olası bir depremde Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon'da büyük bir yıkım ve can kaybına uğrayabileceği ön görülüyor. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşanan 4.3 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlerin Doğu Karadeniz bölgesindeki bazı illerde de hissedilmesinin ardından Kuzey Anadolu Fay (KAF) zonu üzerinde meydana gelebilecek olası bir depremin, güvenli olduğu düşünülen bu bölgeye etkileri ve riskleri gündeme geldi.