Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon için özel olarak bakın... Evden dışarı çıkarken ihtiyacınız olacak. Acil durum planı

Dünya da ve Türkiye'de popülasyonları artan ayılar, büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte yiyecek arayışları artan ayılar özellikle Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerinde her an her yerden çıkıyorlar. Yabancı uzmanlar, ayılara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve bir ayı ile karşılaşma halinde neler yapılması gerektiğini anlattı. Kırsal bölgelerde yaşayan insanların evden dışarı çıkarken ihtiyacı olacak.

Hem Türkiye'de hem de dünyada uzmanlar, herkesi tek tek uyarıyor. Son dönemde popülasyonları artan dünyanın en tehlikeli hayvanlarından biri olan ayılar, ormanda yiyecek bulamayınca evlere, geçim kaynaklarına ve şehir merkezlerine dadandı. İnsan-ayı karşılaşmalarının arttığı bu dönemde, insanların bu ölümcül tehlikeden korunması için uzmanlar uyarılarda bulundu.