Ayçiçek yağı 5 liradan satılıyor! 5 Litre ayçiçek yağı ne kadar? 5 Litre ayçiçek yağı fiyat listesi! A101, Bim, Şok...

Gıda ürünlerine yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Artık, bardak Ayçiçek yağı 5 liradan satılıyor. Peki, 5 Litre ayçiçek yağı ne kadar? 5 Litresine rekor zam gelirken bardak sıvı yağ bardak ücreti de zamla karşı karşıya kaldı. İşte 5 Litre ayçiçek yağı fiyat listesi....

Son 1 yılda gıda ürünlerinden özellikle ayçiçek yağına yapılan zamlar vatandaşın korkulu rüyası oldu. Ayçiçek yağı 5 liradan satılıyor. Geçen yıl Şubat ayında 50 TL'ye satılırken şimdi 150 TL'ye satılıyor. Peki, 5 Litre ayçiçek yağı ne kadar? Bardak yağ ücreti de 2 TL iken 5 TL'ye çıktı. İşte; 5 Litre ayçiçek yağı fiyat listesi

Ayçiçek yağı 5 liradan satılıyor!

Gazete Oksijen'den Mine Şenocaklı, geçen sene Şubat'ta Şişli’ni Kuştepe Mahallesi'nde bardakla ayçiçek yağ satıldığına şahit olmuştu. Bakkal sahibi Nuray Çakmak, taneyle şeker ve bardakla yağ sattığını söylemişti. Öyleki, pek çok kişinin ekmek alırken bile veresiye yazdırdığını anlatmıştı. Bakkal, ayçiçek yağını o zamanlar bardağı 2 TL'den satıyorken şimdi 5 TL'ye satıyor.

Haberin Devamı

1 sene önce 50 TL'ye satılan 5 litre ayçiçek yağını Aynur Çakmak bölerek, 200 mg bardakla 2 TL'ye satıyordu. Fakat bu fiyat gelen zamlarla 5 TL'ye çıktı.

5 Litre ayçiçek yağı ne kadar?

5 L ayçiçek yağı 150 TL'ye satılıyor. Yani,1 senede ayçiçek yağına yüzde 200 zam yapılmış oldu.

Haberin Devamı

Peki marketlerde son durum ne?

A101 zincir marketlerde 5 Litre ayçiçek yağı fyatları markalaırna göre dğeişiklik gösteriyor. Öyleki en düşük 5 Lİtre ayçiçek yağı Vera ayçiçek yağında 119,00 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Bim'de ise Sole 5 lt ayçiçek yağı 109 TL, Sole 2 lt ayçiçek yağı 45,90 TL, Sole 1 lt ayçiçek yağı 23,90 TL olarak raflarda yerini alıyor.

Şok zincir marketlerde de bir fark yok gibi gözüküyor. Şok'ta Evin ayçiçek yağı 119,00 TL'den satılıyor.

CarrefourSA zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatı yine 119,00 TL'den satılıyor.

Migros zincir marketlerde 5 L ayçiçek yağı 119,00 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Sonraki Haber