‘Medea’ya Göre Ahlak’ oyunu ‘sakıncalı’ bulundu

Bağımsız tiyatro GalataPerform, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Medea’ya Göre Ahlak’ oyununu ‘sakıncalı’ bularak iptal ettiğini duyurdu.

Türkiye’de bu yıl içinde iptal edilen festival ve konsere bu kez tiyatro da dahil oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Şenay Gürler ve Özgür Çoban’ın sahnelediği, 16 Ekim’de gösterimi yapılacak ‘Medea’ya Göre Ahlak‘ oyununu iptal etti.

"İçeriği sakıncalı"

GalataPerform tarafından yayınlanan sosyal medya mesajında belediyenin iptal gerekçesinin oyunun ‘sakıncalı’ bulunması olduğu belirtildi:

Haberin Devamı

“Medea’ya Göre Ahlak oyunumuzun Bursa Tayyare Kültür Merkezi gösterimi, içeriği sakıncalı bulunduğundan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir. Bursa’daki seyircilerimizin bilgisine, tekrar görüşmek dileğiyle.”

“Çünkü ‘kadın ve ahlak’ı konuşuyoruz"

Şenay Gürler yasak kararına Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi:

Haberin Devamı

“Sakıncalıymışız. Neden? Çünkü ‘kadın ve ahlak’ı konuşuyoruz, Çünkü kadını yargılayan ikiyüzlü toplumsal ahlakı tartışıyoruz. #sansürehayır“

21 Ekim’de Baba Sahne’de

Baba Sahne’nin kurucusu oyuncu Şevket Çoruh ise ‘Medea’ya Göre Ahlak’ oyununun 21 Ekim’de Baba Sahne’de gösterileceğini duyurdu.

Oyun hakkında

Haberin Devamı

İsveç tiyatrosunun yükselen yıldızı İran asıllı yazar Athena Farrokhzad’ın yazdığı ‘Medea’ya Göre Ahlak’, Medea miti üzerinden ‘kadın’ ve ‘ahlak’ konularını tartışmaya açıyor. Yazar oyununu şöyle anlatıyor: “Bir kadın, bir anne ve bir mülteci olarak, bu bakışla ‘Medea’yı anlamaya çalıştım.”

İnsanlığın en eski tartışmalarından ‘ahlak’ kavramının bir karakter olarak seyirci karşısına çıkaran oyun, izleyenleri cevap aramaya değil daha çok soru sormaya davet ediyor.

Sonraki Haber