Denizde feci kaza! 1 kişi ağır yaralandı
Yalova'nın Armutlu ilçesinde denizde yüzen 71 yaşındaki kadına çarptı. Talihsiz kadın denizden çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Ayşe Terzioğlu'nun kırık kemik dışarı çıktığı için enfeksiyon riski taşıyan açık yarası bulunduğu tespit edildi. Sürat teknesinin kaptanı Ali T., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
This browser does not support the video element.
Yalova'nın Armutlu ilçesinde denizde yüzerken sürat teknesinin çarptığı 71 yaşındaki Ayşe Betül Terzioğlu, ağır yaralandı. Terzioğlu’nun yaralı halde denizden çıkarılmaya çalışıldığı anlar cep telefonuyla görüntülendi. Gözaltına alınan tekne sahibi mahalle muhtarı Ali T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DENİZDEN ÇIKARTMAYA ÇALIŞTI
25 Ağustos’ta saat 17.00 sıralarında Kapaklı Mahallesi İlibat Koyu’nda meydana gelen olayda evine 20 metre mesafedeki koyda yüzen Ayşe Betül Terzioğlu’na Kapaklı Mahallesi Muhtarı Ali T.’nin kullandığı ‘İMPARATOR 77’ isimli tekne çarptı. Bacaklarından yaralanan Terzioğlu, Ali T. tarafından denizden çıkarılmaya çalışıldı. O anlar, sahildeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kayda alındı.
"SÜRATLİ OLARAK SAHİLE YAKIN SEYREDİYORDU"
Ayşe Betül Terzioğlu, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Terzioğlu’nun sağ ve sol kaval kemiklerinde kırıklar olduğu, ayrıca kırık kemik dışarı çıktığı için enfeksiyon riski taşıyan açık yarası bulunduğu tespit edildi. Yapılan ameliyatla uyluk kemiği platinle sabitlenen ve tedavisi süren Terzioğlu, ifadesinde kaza anını şu sözlerle anlattı:
"KAÇMAK İÇİN ZAMANIM OLMADI"
“Denize girmeden önce herhangi bir tekne olup, olmadığını kontrol ettim. Yüzdüğüm esnada kafamı çevirdim, bir teknenin üzerime doğru süratle geldiğini gördüm. Kaçmak için zamanım olmadı ve tekneyi görmem ile bana çarpması aynı zamanda oldu. Tekne bana çarptığı esnada, bacağımda çok şiddetli bir ağrı hissi duydum. Daha sonra bana çarpan tekneden ismini bilmediğim bir şahıs elini uzatarak, beni tekneye çekmek istedi. Ancak yaşadığım şiddetli ağrı sebebiyle, hareket edip, tekneye binemeyeceğimi söyledim. Çevrede bulunan vatandaşlar beni sahile kadar çektiler. Bana çarpan tekne daha önceki günlerde de aynı sahilde dikkatsiz ve süratli olarak sahile yakın seyir yapmaktaydı, çoğu zaman tekne sahile hızlı bir şekilde giriyordu.”
SERBEST BIRAKILDI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan teknenin sahibi Ali T., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.