Hemen WhatsApp'ı güncelleyin! Casus yazılım var!

İngiliz Financial Times gazetesi, İsrailli NSO Grup tarafından geliştirilen casus yazılımın WhatsApp üzerinden 1.5 milyar telefona sızdığını bildirdi. Şirket, herkesten güncelleme yapmasını istedi.

En büyük casus yazılım skandalı olarak tarihe geçecek olayda başrollerde İsrail ve WhatsApp var. Daha önce Cemal Kaşıkçı cinayetinde de adı geçen yazılım firması İsrailli NSO Grup'un yarattığı casus yazılım, WhatsApp üzerinden tüm telefon ve cihazlara bulaşabiliyor.

WhatsApp, bu casus yazılım için dün 1,5 milyar kullanıcısından WhatsApp'ı güncellemelerini istemişti. NSO Grup ise tüm soruları yanıtsız bırakarak herhangi bir açıklama yapmadı.

WhatsApp'ın sözcüsü de kötücül yazılımın, uygulamanın arama fonksiyonu üzerinden sadece cevapsız çağrılar yoluyla telefonlara sızabildiğini ifade etti. Yazılımdan etkilenen kullanıcı sayısının bilinmediğini ancak kullanıcıların seçilerek hedef alındığını belirten sözcü, şirketin bu durumu ay başında fark ettiğini söyledi.

WhatsApp'ın olayın ortaya çıkmasının ardından Amerika Adalet Bakanlığı yetkililerini uyardığı ifade edildi. "Sadece üst düzey yetkilileri değil tüm kullanıcılarımızı uyarıyoruz" diyen WhatsApp sözcüsü, yapılan güncellemenin casus yazılımı engelleyeceğini düşündüklerini söyledi.

Sonraki Haber