Diğer gezegenlerdeki yaşınızı öğrenmeye hazır mısınız? 2 yaşında, 15 yaşında ya da 150 yaşında olabilirsiniz!

Hepimizin dünyadaki yaşını değiştirmek istediği dönemler olmuştur. “Şimdiki aklımla şu yaşımda olacaktım” dediğimiz günler ya da kendimizi 100 küsur yaşında hayal ettiğimiz zamanlar söz konusu değil mi? Tam da bu noktada kendimizi galaksinin diğer gezegenlerinde hayal edebiliriz. Dünya’da 30 yaşındaki iken, Mars’ta 15 yaşında olabilirsiniz. Diğer gezegenlerdeki yaşınızı öğrenmek ister misiniz? İşte detaylar...

Diğer gezegenlerdeki yaşınızı öğrenmeye hazır mısınız? 2 yaşında, 15 yaşında ya da 150 yaşında olabilirsiniz!

Güneş Sistemi'ndeki gezegenler arasında, boyut, sıcaklık ve hareketlilik açısından önemli farklar bulunuyor.

Sıcaklıkların yanı sıra hareketlerinde ve dönüş sürelerinde de büyük farklılıklar bulunduğu için, bir Mars yılı neredeyse iki Dünya yılına denk geliyor. 

ABD merkezli bilim ve sanat müzesi Exploratorium, gezegenlerdeki bu zaman farklılıklarını öğrenmeyi eğlenceli hale getirdi.

 Müze tarafından geliştirilen online bir hesap makinesi, kullanıcıların Güneş Sistemi’ndeki diğer gezegenlerde kaç yaşında olduğunu gösteriyor.

DİĞER GEZEGENLERDE KAÇ YAŞINDASINIZ? 

Müzenin yaptığı internet sitesine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

İzlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde : 

  1. Linke tıklayın. 
  2. Belirtilen yere doğum tarihinizi girin.
  3. "Hesapla" butonuna tıklayın.
  4. Diğer dünyalardaki yaşınızın otomatik olarak doldurulacağına dikkat edin. Farklı dünyalardaki yaşınızın farklı olduğuna dikkat edin. "Günler" cinsinden yaşınızın büyük ölçüde değiştiğine dikkat edin.
  5. Her dünyadaki bir sonraki doğum gününüzün ne zaman olacağına dikkat edin. Verilen tarih bir "dünya tarihi"dir.

 

Diğer gezegenlerdeki yaşınızı öğrenmeye hazır mısınız? 2 yaşında, 15 yaşında ya da 150 yaşında olabilirsiniz! - Resim : 1