Diyarbakır'da toprağın altından çıktı... Devasa görüntüsüyle herkesi büyüledi. Kanuni Süleyman kendi parasıyla yaptırmış

Diyarbakır'da yaşamın devam ettiği dünyanın en eski ikinci kenti olan Amida Höyüğü'nde Kanuni Sultan Süleyman'ın şehre getirttiği "Ab-ı Hamravat" olarak bilinen su kanalı ortaya çıktı.

Merkez Sur ilçesindeki Amida Höyüğü'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle Dicle Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yıldız başkanlığında 1 Eylül'de başlatılan kazılarda Kanuni Sultan Süleyman'ın masraflarını kendi üstlendiği ve 1535 yılında yapımına başlanılan Ab-ı Hamravat su hattı yapılan kazılarla gün yüzüne çıktı. Prof. Dr. İrfan Yıldız,  kazı çalışmalarında karşılaştıkları kaynaklarda İçkale'ye getirildiğini bildikleri "Ab-ı Hamravat" olarak meşhur olan Hamravat su hattının ortaya çıkmasının büyük bir sürpriz olduğunu söyledi. Yıldız, çalışmalarda Artuklu Sarayı'nı çevreleyen doğu surlarının temellerini ortaya çıkartmaya yönelik çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.