Çocukların eline verip fotoğraf çektiriyorlar

İstanbul Balat’ta dizi çekiminin yapıldığı sokaklarda diziye ait ürünlerin satışı yapılıyor. 2-3 yaşındaki çocuklara uzun namlulu silahlarla fotoğraf çektiriliyor. Anne ve babalar çocuklarının ellerine kendileri silah tutuşturuyor. Öğrenciler okul zamanı dersten kaçıp gelip burada poz veriyor.

Son dönemde bazı dizi, şarkı ve sosyal medya içerikleri şiddet ve uyuşturucu kullanımını özendirdiği için tartışma konusu oldu. Bazı içeriklerin sahipleri ve üreticileri hakkında da topluma kötü örnek olduğu gerekçesi ile yetkili kurumlar tarafından dava açılıyor. Bu içerikler erişime engelleniyor. Ancak bunların arasında özellikle silah kullanımının yoğun olduğu bazı içeriklerin gündeme dahi gelmemesi de vatandaşların tepkisine neden oluyor.

İstanbul Balat’ta da bir dizinin çekildiği sokaklarda mahalle sakinleri ek gelir kazanmak amacıyla kendi mahallelerinde çekilen bu diziye ait ürünlerin satışını yapıyor. Mahalleli dizide kullanılan sembollerin basılı olduğu tişörtleri, atkıları, şapkaları ve bileklikleri satıyor. Ayrıca her gün yüzlerce ziyaretçinin geldiği bu sokaklardaki sahnelerin gerçekleştiği harabe yapıların arasında fotoğraf çektirmek isteyenlerden de mahalle sakinleri para alıyor.