Doğadan bir canlı daha yok olmaya başladı... Sabah sabah bu ne kötü bir haber böyle. Araştırmacılar açıkladı, nefessiz boğularak ölüyorlar

Doğadan bir canlı daha yavaş yavaş yok olmaya başladı. Araştırmacılar, iklim değişikliği sebebiyle sabah sabah kötü haberi verdi. Araştırmacılar açıkladı. Soğuk su balıkları göllerdeki yaşam alanlarını kaybetmeye başladı. Su sıcaklığının artması ve berraklığının giderek azalması sebebiyle balıklar, suda nefessiz kalarak ölmeye başladı.

Doğadan bir canlı daha yavaş yavaş yok olmaya başladı. Araştırmacılar, bir kötü haberi daha sabah sabah verdi. Soğuk su balıklarının iklim değişikliği sebebiyle göllerdeki yaşam alanlarını kaybetmeye başladı. Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlanan yeni bir çalışma, balık türlerinin yaşam alanlarında aynı anda iklimle ilgili iki değişiklik yaşadığını ortaya çıkardı: su sıcaklığında artış ve su berraklığının olmaması. Kızarma olarak da bilinen su berraklığının olmaması, ısının su yüzeyinde hapsolmasına neden olur. Bu, göllerdeki oksijen miktarını azaltarak bazı kısımlarını yaşanmaz hale getirebilir.