29 Mart 2021: Dolar kaç lira oldu? İşte döviz kurlarında son durum...

Merkez Bankasının faiz kararı sonrası düşüşü hızlanan dolar kurunda geçen hafta rüzgar tersine döndü. 29 Mart 2021: Dolar kaç lira oldu? İşte döviz kurlarında son durum...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından her ay açıklanan politika faizi kararı sonrası Kasım ayından bu yana süren düşüş eğilimi hızlanan dolar kurunda TCMB'de yaşanan beklenmedik görev değişimi sonrası rüzgar tersine döndü. Geçen haftayı 8.08 liradan kapatan dolar kuru 29 Mart 2021'de ne kadar oldu?

Analistler, döviz kurlarındaki güçlenmeyi, ABD tahvillerinden ziyade dünya ekonomisinde büyümeye ilişkin önceden olan oldukça iyimser fiyatlamanın koronavirüste üçüncü dalga endişeleriyle sekteye uğramasına bağladı. İşte detaylar...

Haftanın ilk günü dolar kuru, 8,16 liradan işlem görüyor. Dolar endeksi sabahın ilk saatlerinde 92 düzeyinin üzerindeyken, iç piyasada son bir haftada belirsizliklerin artmasıyla Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi yüzde 1,08 yükseliş ile 451.68 seviyesinde.

Bu hafta yurt içinde ekonomik veri olarak güven endeksi, imalat PMI ve ticaret açığı açıklanacak, ancak verilerin fiyatlamalarda etkili olması beklenmezken gözler kabinedeki isimler ve hafta içinde yetkililerden gelecek açıklamalarda olacak.

Haberin Devamı

Dış piyasalarda paskalya nedeniyle kısa bir hafta olması beklenirken öne çıkan en önemli veri ABD'den gelecek istihdam rakamları olarak gösterildi. 

Öte yandan Fed son toplantısında, 10 yıllıklardaki yükseliş nedeniyle erkene çekilen faiz artışı beklentisini istihdam piyasasını olumsuz etkileyeceği nedeniyle reddetmişti.

Sonraki Haber