Donald Trump bu kez Washington'ı eleştirdi

ABD Başkanı Donald Trump şimdi de İran'a savaş açmak istemediğini söyledi. Trump "Ben savaş istemiyorum ama Washington'da öyle bir grup var ki, askerleri geri çekmemi istemiyorlar" dedi.

This browser does not support the video element.

Amerikan Fox News televizyonuna konuşan Trump, kendisini "İran’a savaş açmaya zorlayanlar" olduğunu söyleyerek sitem etti.

İran’ın uzun zamandır sorun olduğunu öne süren Trump, selefi Barack Obama’yı eleştirdi ve Obama'nın İran'la imzaladığı nükleer anlaşmayı "felaket" olarak nitelendirdi.

Bu anlaşmayı bitirerek İran’a yaptırımları geri getirdiğini anlatan Trump, İran’ı ekonomik olarak felakete götürdüğünü, ancak İran'la savaşa girmek istemediğini söyledi.

Trump, “19 yıldır devam eden bu savaşlarla ilgili konuşan benim. ABD’nin savaştığı insanlar halen oradalar. Kendinizi kandırmayın, bu ülkede bir askeri-endüstriyel kompleks var, bunlar sürekli savaş istiyorlar.” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Trump'ın sözünü ettiği “Askeri-endüstriyel kompleks”, ABD’nin eski başkanlarından Dwight Eisenhower tarafından üretilmişti.

Eisenhower, 1961’de ABD savunma sanayisinin ABD'li siyasiler ve Amerikan ordusu ile karmaşık bir ittifak kurarak ordunun sürekli harcama yapmasını sağlandığını ifade etmek üzere bu kavramı türetmişti.