Donmuş topraklar tek tek çözülmeye başlayınca dünya için de korkunç bir tehlike ortaya çıkacak. Aralardan sızarak felakete yol açacak

Bilim insanları tarafından yapılan son çalışmaların ardından donmuş toprakların tek tek çözülmeye başladıktan sonra dünya için de korkunç bir tehlikenin ortaya çıkacağı öne sürüldü. Aralardan sızan dehşet verici zombi virüs, aralardan sızarak felakete yol açacak. İklim değişikliği nedeniyle eriyen buzulların arasında milyonlarca yıldır uyuyan ölümcül virüsler çok yakında aramızda dolaşabilir.

Bilim insanları yaptıkları son çalışmaların ardından donmuş toprakların tek tek çözülmeye başladıktan sonra dünya için de korkunç bir tehlikenin ortaya çıkacağı öne sürdüler. Bilim insanlarının raporlarına göre, tüm dünyayı Sibirya'da "Arktik zombi virüsleri" potansiyeli konusunda uyarıyorlar.Ortaya atılan iddiaya göre, iklim değişikliğinin Kuzey Kutbu'ndaki donmuş toprakların erimesine neden olması nedeniyle insanları hastalık riskine sokabilecek eski virüslerin salınmasına neden olacağı yönünde. National Geographic, permafrostu "Dünya yüzeyinin altında, genellikle buzla birbirine bağlanmış toprak, çakıl ve kumdan oluşan kalıcı olarak donmuş bir katman" olarak tanımlıyor.