Dünya için asıl feci haber şimdi geldi. Doğa parkında su bulamayan 4.000 kiloluk hayvan zapt edilemiyor. Kaçmaya başladı

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren haber geldi ve bu milyonlarca insan için dünyanın en korkutucu haberi olabilir. İklim değişikliği sebebiyle aşırı sıcaklıkların artması ve beklenen yağışların meydana gelmemesi, doğa parkında içme suyu bulamayan 4.000 kiloluk devasa canlı bir canlı olan fillerin, su aramak için kaçmaya başladı. Fillerle birlikte pek çok hayvan da hayatlarını devam ettirmek için su aramaya başladı. Yakında insanlarda benzer bir senaryo ile karşılaşabilir.

Zimbabwe'nin en büyük milli parkındaki sulama delikleri kuruyor ve hayvan sürülerinin su aramak için kaçmasına neden oluyor. Zimbabve'nin 9 bin 102 kilometre karelik Hwange Ulusal Parkı, zürafalar, zebralar, aslanlar, Cape buffaloları ve leoparlar dahil olmak üzere birçok ikonik tür için önemli bir yaşam alanıdır. Brittanica.com'a göre burası aynı zamanda Afrika'nın en büyük fil koruma alanlarından biridir.