Dünya şampiyonu, Türkiye'de ölümcül ameliyatların da şampiyonu oldu. 25 yıllık tecrübeli cerrahlar bile onun gibisini görmedi. Adı, literatüre geçecek

Gençlik yıllarından beri motosiklet ve yarış tutkunu olan ve ABD’de yapılan uluslararası Adventure Rallisi’nde 1990 yılında Dünya Şampiyonu olan Sıtkı Erkek, ilerleyen yaşlarında meydana gelen kalp rahatsızlıklarının ardından çok ciddi ameliyatlarda bıçak altına yattı. Hepsinden sapa sağlam çıkmayı başaran Erkek, Türkiye'de ölümcül ameliyatların da şampiyonu oldu. 25 yıllık tecrübeli cerrahlar bile onun gibisini görmedi. Adı, literatüre geçecek.

Gençliğinden beri motosiklet tutkunu olan ve yaklaşık 20 yıl boyunca hem motosiklet hem de otomobil rallilerinde pistlerin yıldızı olarak spor tarihindeki yerini alan Sıtkı Erkek, tıp literatüründe de yer alacak. ABD’de yapılan uluslararası Adventure Rallisi’nde 1990 yılında Dünya Şampiyonu olan Sıtkı Erkek, son 17 yılda geçirdiği 7 büyük kalp damar operasyonundan sağ çıkarak, ameliyathanelerin de “şampiyonu” oldu. İlk olarak 2007’de ölümcül aort anevrizması (baloncuk) ile ameliyata alındı. Yaklaşık 12 yıl sonra damar tıkanıklığı nedeniyle bypass geçirdi. Üç ay sonra aort damarında tekrar anevrizma olduğu edildi. Çapı 3 santim olması gereken damarı,10 santime ulaşmıştı. Ve baloncuğun bulunduğu bölge tüm hayati iç organlarına bağlıydı.