Dünyada 100 yılda bir olan Güneş patlaması elektrikleri haftalarca kesecekti. Tarih verilmişti. Araştırmacılar yeni açıkladı. Bu olursa yıllarca elektrik olmaz

Araştırmacılar tarafından dünyada 100 yılda bir meydana gelebilecek bir güneş patlaması bekleniyor. 2024 yılının başlarında bu patlamanın olacağını tahmin eden araştırmacılar ancak süper yıldızlarda daha korkunç bir şey keşfetti. Süper yıldızlardaki patlamalar, Güneş'teki patlamalardan 100.000 kat daha güçlü. Yani süper yıldızlarda patlama olursa, değil haftalarca yıllarca bile elektrik olmayabilir.

Geçtiğimiz hafta bilim insanları, dünyada 100 yılda bir meydana gelebilecek bir Güneş patlaması beklendiğini dile getirmiş. Bu patlama ile birlikte dünyada haftalarca elektrik kesintisi yaşanabileceğinden bahsetmişlerdi. Ancak bu defa çok daha korkunç bir açıklama geldi. Süper yıldızlarla ilgili yapılan keşif, Güneş patlamalarının bile önüne geçebilir. Araştırmacılar, Güneş'ten binlerce kez daha parlak yıldızlardan kopan devasa ve şiddetli süper patlamaların ardındaki olayı çözmüş olabilir.