Dünyada iyi şeyler de oluyor. Nesli tükenmekte olduğunun tüm dünyada koruma altındaydı. Bu kez iyi haber var. Tam 3 katına çıktı

Tüm dünyada nesli tükenme tehdidi altında olduğundan korumaya alınan deniz kaplumbağalarından iyi haber geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida kıyılarında bulunan deniz kaplumbağası yuvalarının sayısının 3 katına çıktığı bildirildi. Kaplumbağalar bir kez daha yavaş ve istikrarlı olanın yarışı kazandığını kanıtladı.

Kaplumbağalar bir kez daha yavaş ve istikrarlı olanın yarışı kazandığını kanıtlıyor. Dünyanın en yoğun yuvalama bölgesi olan Florida'nın güneydoğu kıyısında yuva yapan kaplumbağalar için koruma başlattıktan onlarca yıl sonra, koruma uzmanları artık eyaletin her yerinde kaplumbağa yuvalarının sayısı katlanarak artarken emeklerinin meyvelerine tanık oluyorlar. Uzmanlar, tüm eyalette bu sezon rekor sayıda deniz kaplumbağası yuvası görürken, Florida'nın orta doğu kıyısında, Kennedy Uzay Merkezi ve Cape Canaveral yakınındaki 72 mil uzunluğundaki bir plaj olan Space Coast, Florida'da geçen yıldan bu yana sayılar üç katına çıktı. ABC News'e söyledi.