Dünyada yayılım göstereceği sürekli söyleniyordu... Çiftlikten berbat bir haber geldi... Sevk edilen hayvanlarda tespit edildi

Bir döneme damgasını vuran hastalık veba, geri döndü. Bir süredir hayvanlar arasında vebanın yayıldığı konuşuluyordu. Endonezyalı yetkililer, bugün yaptıkları açıklamada Singapur'a canlı hayvan tedarik eden Endonezya'daki bir çiftlikteki domuzlara Afrika domuz vebası virüsü bulaştığının doğrulandığını söyledi.

Yetkililer, Singapur'a gönderilen bir canlı domuz sevkıyatında virüs bulaştığının tespit edilmesinin ardından Pulau Bulan'daki çiftlikten alınan domuz örneklerini test etti. Virüs, 20 Nisan'da Jurong'da hayvanların yemek için kesildiği bir mezbahada domuz karkaslarında bulundu. Riau Adaları Gıda Güvenliği, Tarım ve Hayvan Sağlığı Kurumu'ndaki veterinerlik otoritesi başkanı Honismandri, The Straits Times'a domuzların klinik semptomlarının biraz farklı olması nedeniyle Afrika domuz humması virüsünün yeni bir türü tarafından enfekte olmuş olabileceğini söyledi.