Dünyadaki yetkililer, 2023'ün rekor kıran verilerinin ardından günlük yaşamın alt üst olacağını söyledi. 2024 için herkes endişeli, felakete sürükleniyoruz

Dünyadaki yetkililer, gündemden düşmeyen küresel ısınma ve küresel iklim değişikliği hakkında konuştu. 2023 yılına ait verilerin, geçtiğimiz yıllara göre açık bir farkla rekor kırdığını söyleyen yetkililer 2024 yılı ve sonrası için endişeli. Aşırı hava olaylarının bu şekilde devam etmesi halinde günlük yaşamın tamamen alt üst olacağını belirten yetkililer, dünyanın felakete sürüklendiğini ve acil önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyadaki yetkililer, gündemden düşmeyen küresel ısınma ve küresel iklim değişikliği hakkında konuştu. Birleşmiş Milletler iklim bilimcileri, küresel sıcaklıkların geçen yıl "açık bir farkla" rekor kırdığını söyledi. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) yıllık raporunda, 2023'te hava ve okyanusun modern zamanların en sıcak sıcaklıkları olduğunu, hem deniz seviyesindeki yükseliş hem de buzulların ve Antarktik buzun geri çekilmesiyle rekorların paramparça olduğunu duyurdu. Aşırı hava olaylarının bu şekilde devam etmesi halinde günlük yaşamın tamamen alt üst olacağını belirten yetkililer, dünyanın felakete sürüklendiğini ve acil önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.