Dünyadan her yıl 160 milyar tanesi yok oluyor... Böyle giderse insanlık için büyük bir sorun ortaya çıkacak... Hepimizin sofrasında var

Yapılan son araştırmalar, her yıl insan tüketimi başta olmak üzere balıkların farklı sebeplerle yaklaşık 160 milyar tanesinin öldüğünü açıkladı. Bu kadar çok balığın yaşamını yitirmesinin büyük bir sorun olduğunu söyleyen uzmanlar yakın gelecekte tamamının yok olabileceğinin altını çizdi. Ancak pek çok insan, balıkların acı çekmediklerini düşündükleri için onların avlanmasında ve ölmesinde pek bir sakınca görmediklerini söylüyor.

Su ürünleri yetiştiriciliği, 60 milyar tavuğa kıyasla her yıl küresel olarak yaklaşık 160 milyar balığın öldürülmesiyle, ancak balıkları hayatta acı çekmekten ve katliamdan koruyan çok daha az düzenlemeyle, dünyadaki en büyük yoğun çiftçilik biçimidir. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, balıkların acıyı insanlara benzer şekilde hissettiklerini, hatta acılarını azaltmak için kendi kendilerine ilaç kullandıklarını güçlü bir şekilde öne sürdü.