Dünyanın en izole yaban hayatı bölgesi benzeri görülmemiş bir tehdit altında. Kilometrelerce öteden gelen hastalık binlercesini korkunç bir şekilde öldürecek

Dünyanın en izole yaban hayatına sahip olan bölge Antarktika'nın daha önce benzeri görülmemiş bir tehdit altında olduğu bildirildi. Kilometrelerce öteden gelen hastalığın binlercesini korkunç bir şekilde öldüreceği ortaya çıktı. Nesli tükenmekte olan nadir türlere de ev sahip yapan bölge, kuş gribi yüzünden kocaman bir mezarlığa dönebilir.

Dünyanın en izole yaban hayatına sahip bölge olan Antarktika'nın yaban hayatı popülasyonu benzeri görülmemiş bir tehditle karşı karşıya: kuş gribi. Kuş gribinin ölümcül çeşidi H5N1, Britanya'nın denizaşırı toprakları olan Güney Georgia ve Güney Sandviç Adaları'nın bir parçası olan Bird Adası'ndaki kahverengi skua popülasyonlarına ulaştı. Bu endişe verici keşif, bölgenin benzersiz yaban hayatı ve daha önce virüsle hiç temas etmemiş ekosistemleri üzerindeki potansiyel yıkıcı etkilerle ilgili soruları gündeme getiriyor.