Dünyaya ABD'den yeni istilacı tür uyarısı... Araştırma ekibi son yaptığı araştırmada tespit etti. Bu yeni istilacı tür ilk kez görüldü

Dünyaca ünlü gölün dibine dalarak yabani otları incelemek isteyen dalgıçlar, bambaşka bir keşfe imza attı. Gölün dibinde daha önce orada hiç olmayan bir şey vardı. Hem de yüzlercesi orada duruyordu. Bilim insanları, onun istilacı bir tür olan çamur salyangozu olduğunu söyledi. Şimdi yetkililer, gölü tamamen salyangozlardan arındırmak için çalışmalara başladı ve çok katı kurallar getirerek gölü temiz tutmayı amaçlıyorlar.

Tahoe Gölü'nde ilk kez istilacı bir salyangoz türünün keşfedilmesi, yerel ekosistem için korkulara yol açtı. Yeni Zelanda çamur salyangozları ABD'de istilacı bir türdür ve ilk kez 1987 yılında Idaho'da keşfedilmelerinden bu yana Kaliforniya, Nevada ve Colorado ve Büyük Göller dahil 22 eyalete yayılmıştır. Tahoe Bölgesel Planlama Ajansı ve Tahoe Kaynak Koruma Bölgesi Cuma günü yaptıkları açıklamada, "Tahoe Gölü'nü izleyen dalgıçlar, Güney Kıyısı açıklarındaki bölgelerde istilacı Yeni Zelanda çamur salyangozlarını keşfettiler. Bu, Tahoe Havzasında türün ilk kez tespit edilmesidir." dedi.