Dünyayı kurtaracak anahtarın 1.3 milyar sığırda olduğunu açıkladılar. Ama bu birçok kişiyi çok sinirlendirdi. İklimcilere kızdılar

Dünyayı kurtaracak anahtarın 1.3 milyar sığırda olduğunu açıkladılar. Bir grup insan, iklim değişikliğiyle mücadelede büyük bir ilerleme kaydetmenin aslında basit bir yolu olduğunu söyledi. Onlara göre, dünya nüfusunun tamamı et yemeyi ve hayvansal ürünler tüketmeyi hemen bırakmalı. Ancak bu açıklama, birçok kişiyi çok sinirlendi. Bu açıklamayı yapan iklimcilere kızdılar.

BBir grup, iklim değişikliğiyle mücadelede büyük ilerleme kaydetmenin basit bir yolu olduğunu söyledi. Dünyayı iklim değişikliğinden kurtaracak anahtarın 1.3 milyar sığırda olduğunu açıklayan grup, dünya nüfusunun tamamının et yemeyi ve hayvansal ürünler tüketmeyi bir an önce bırakması gerektiğini duyurdu. İlk olarak 2021'de önerilen Bitki Temelli Anlaşma, "Kendi deyimiyle tüm gezegenin gıda üretim sistemlerini hayvan tarımından uzakta yeniden yapılandırmayı amaçlayan küresel bir harekettir." dedi. Grup, bu ayın başlarında Dubai'deki COP28 iklim zirvesinde Güvenli ve Adil raporunu yayınladı.