Eğitim

Okul naklinde yeni karar! MEB duyurdu!

Tokat'da özel okulda okuyan çocuğunu evinin yakınındaki devlet okuluna nakil etmek isteyen veli, başvurusunun üzerinden 6 ay geçmesine rağmen sonuç alamadı. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (KDK) konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşımasının ardından bakanlık, konuya ilişkin önlemler alınacağını duyurdu.

Bursluluk Sınavı tamamlandı!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı.

ALES kaç dakika, saat kaçta bitiyor?

ALES sınavı 21 Nisan Pazar günü saat 10.15'te gerçekleştirilecek. 2024 yılının ilk ALES sınavı için giriş belgesi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınabiliyor. ALES 150 dakika sürüyor, adaylara toplamda 100 olmak üzere 50 sayısal ve 50 sözel test sorusu uygulanacak.

Binlerce öğrenci bugün bursluluk sınavına giriyor!

Bursluluk sınavı 21 Nisan Pazar bugün gerçekleştirilecek. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıfların katılım sağladığı İOKBS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Sınava katılacak öğrenciler ve velileri arama motorlarından "Bursluluk sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor ve kaç dakika?" sorularının cevapları ve bursluluk sınavı hakkında merak edilenler…

YKS ne zaman yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2024 YKS takvimi araştırılıyor. YKS için geç başvurular tamamlandı. Öğrencilerin gündeminde "2024 YKS ne zaman, hangi ay yapılacak?" soruları yer alıyor. İşte YKS hakkında merak edilen detaylar...

MEB örnek soruları yayımladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

AÖL sınav sonuçları açıklandı

Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları için gözler MEB'den gelecek sonuç duyurusuna çevrilmişti. Merakla beklenen AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı. 16-17 Mart tarihlerinde tamamlanan AÖL sınavlarının ardından, sınava katılım sağlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan sonuç sorgulama ekranı üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecek. İşte AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı.

Eğitimde fenomen öğretmen alarmı!

Çocukları sosyal medyanın tehlikelerinden korumaya çalışırken, 'Fenomen öğretmenlerin' sayısı her geçen gün artıyor. Sosyal medyayı adeta reklam yeri olarak kullanan bu öğretmenlerden bazıları kıyafeti nedeniyle, bazıları da öğrencilerinin videolarını sosyal medyada paylaştığı için eleştiriliyor. Uzmanlar yeni nesil öğretmenlerin eğitimde otoriteyi bozduğunu savunuyor.

Lisede blok ders uygulaması için emsal karar!

Diyarbakır’da bir veli, lisede öğrenim gören çocuğunun 40’ar dakikalık iki dersin birleşmesiyle oluşan 80 dakikalık blok dersten olumsuz etkilendiği gerekçesiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruda bulundu. KDK, uygulamaya son verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği’ne tavsiye kararı verdi.

YÖK'ten koşulsuz yatay geçiş iddialarına açıklama

Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı tanındığı yönündeki iddialarının ardından Yüksek Öğretim Kurulu, yazılı açıklama yaptı. İddiaların asılsız olduğu kaydedilen açıklamada, yatay geçiş şartları uygun olmayan öğrencilere ‘özel öğrencilik’ imkanı tanındığı ifade edildi.

Okullarda son ders zili bugün çalacak!

Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki milyonlarca öğrenci tatile çıkıyor. Öğrenciler, 9 günlük ara tatilin ardından 15 Nisan’da ders başı yapacak. 14 Haziran cuma günü 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erecek.