Geri sayım başladı! Emekli zamları ne zaman yatacak?

Ocak zamlarının belli olmasının ardından aylıklarına kavuşmak için gün sayan vatandaşların emekli maaşı zamlı maaş ödemeleri ne zaman başlayacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı aylıklarını ne zaman alacakları belli oldu. İşte detaylar...

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ocak zammı açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileriyle belli oldu. Emekli aylığı ocak zammını hesaplarında görmek için bekleyen vatandaşlar için zamlı maaş ödemelerinin hesaplarına ne zaman yatacağını araştırmaya başladı.

Yeni emekli maaşları, 18 Ocak'tan itibaren başlayacak. SSK emeklileri yüzde 8.36 artışın yansıtıldığı yeni maaşlarını 18-26 Ocak tarihleri arasında alacak. Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri de 25 Ocak'ta başlayıp, 28 Ocak'ta sona erecek. Ayrıca memur emeklilerine de fark ödemesi yapılacak. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisinin Ocak maaşları, zam oranının belirlenmesi için 4 Ocak'ta açıklanan veriler beklendiği için, artış yansıtılmadan ödendi. 

Emekliler yüzde 7.33 zamla oluşan farklarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak tarihte maaş hesaplarında görecek. 

Aylıklarını her ay alanlara 1, 3'er aylıklar halinde alanlardan Kasım- Aralık-Ocak dönemini alanlara 1, Aralık-Ocak-Şubat dönemini alanlara 2, Ocak-Şubat-Mart dönemini alanlara 3 aylık üzerinden zam farkı yatırılacak.

Sonraki Haber