Et yiyen bakteri sahilleri sarmaya başladı. Tatil planlarınız iptal olabilir hatta bundan sonra yediğiniz balığı bile yerken iki kere düşüneceksiniz

Yaz tatili planları son anda iptal olabilir. Deniz sularının artan sıcaklığıyla birlikte et yiyen enfeksiyonlara neden olan bakterilerin sayısı giderek artıyor. Kıyıya vuran yosunlar ve insan atıklarıyla yüzeye taşınan bakteri insanları korkutucu derece hasta ediyor. Bununla birlikte balık ve deniz mahsullerine de dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü çiğ ya da az pişmiş ürünler de hastalığa neden oluyor. Korkunç bakteri insan elinin değmediği bölgelerde bile bulundu.

Geçtiğimiz ay Water Research dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir çalışma, plastik deniz döküntülerinde ve dev deniz yosunu çiçeklerinde bulunan ve insanlarda hastalığa neden olabilecek yaklaşık bir düzine de dahil olmak üzere 100'den fazla türü bulunan Vibrio bakterisinin genomlarını analiz etti. Bilim adamları, açık okyanusta bulunan Vibrio bakterilerinin, insanlarda hastalığa neden olabilecekleri anlamına gelen patojenik olarak bilinen Vibrio türleri ile benzer genetik özelliklere sahip olduğunu buldular.