Kapsam genişliyor; Tarım arazisi olanlara EYT müjdesi

Doğum, askerlik, yurt dışı borçlanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi'nce yapılan prim kesintileri sigorta başlangıcı olan vatandaşların da EYT kapsamına olması bekleniyor. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Aralık ayında Meclis'e geleceğini açıkladığı Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasında geri sayım başladı. Emekli adaylarının merakla beklediği yasal düzenlemeden SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi olanlar da yararlanabilecek.

Fındık, çay, tütün ekip Toprak Mahsulleri Ofisi'nde satanlar için 1994 yılına kadar yapılan Bağ-Kur primi kesintileri alınarak sigorta girişini 28 yıl geriye çekmek mümkün olabilecek. 

Toprak Mahsulleri Ofisi'nce üreticiden satın alınan ürün bedelleri üzerinden 1 Nisan 1994 tarihinden itibaren yüzde 1 oranında Bağ- Kur primi kesilerek yasal süresi içinde ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüğü hesaplarına yatırıldı.

Bu tarihte sigorta girişi olmayan, adına tarım arazisi olup tütün, fındık, çay gibi ürünlerini Ofis'e satanlar için kesilen bu primleri almak mümkün.

Sonraki Haber