Gezegende yaşayan birbirinden tuhaf 6 canlı! Kimisinin kürkü yok kimisi ise şeffaf renkli... İçlerinden bir tanesi çelik gibi bir zırha sahip

Doğanın içinde bir arada yaşayan yüzlerce tür mevcuttur. Anca içlerinden bazıları var ki kendilerini diğer türlerinden hepsinden ayırmayı başarıyor. Kimisinin kürkü yok kimisi ise şeffaf renkli bazısı ise çelik gibi bir zırha sahip. İşte doğanın içine yaşayan birbirinden tuhaf 6 canlı.

ÇIPLAK KÖSTEBEK FARESİ

Çıplak köstebek faresini (Heterocephalus glaber), 2000'li yılların başlarında aynı adı taşıyan çizgi filmden Kim mümkün'ün yardımcısı Ron'un evcil hayvanı olarak biliyor olabilirsiniz, ancak çıplak köstebek fareleri iyi evcil hayvanlar değildir . Doğu Afrika'nın yarı kurak bölgelerinde büyük yer altı kolonilerinde yaşıyorlar ve yer üstünde tek başlarına yaşayarak gelişemezler. Çıplak köstebek farelerinin görme ve işitme duyuları çok sınırlıdır ve görünür kürklerinin olmaması nedeniyle çıplak görünmelerine rağmen vücutları aslında çevrelerini hissetmek için kullandıkları küçük tüylerle kaplıdır. Uzun dişleri tünel kazmaya özeldir; Kazdıkça yer altındaki yumrularla beslenirler. Ayrıca enerji tasarrufu sağlamak için kendi dışkılarını da yerler. Atıştırmalıklar için ilk tercihimiz değil (veya ikinci veya üçüncü), ancak doğa bazen yapmanız gerekeni yapmanızı sağlar. Daha da mı tuhaf? Çıplak köstebek faresi, oksijenden yoksun kaldığında (bazen yeraltı tünelleri kazarken meydana gelebilir), hücrelerine güç sağlamak için glikoz (hayvanların kullandığı şeker) yerine fruktoz (bitkilerin enerji için kullandığı şeker) kullanabilir.