İklim krizi, bu kez milyonlarca kişinin çok sevdiği bir şeyi ellerinden alacak. Giderek daha da kötü bir hal alıyor. Gidip son kez alıp yiyin

İklim krizi sebebiyle geçtiğimiz aylarda dünyada kahve krizi meydana geldiği açıklanmıştı. Küresel ölçekte artan kahve maliyetlerinin ardından bir kötü haber daha geldi. Yakında milyonlarca insan çok sevdiği şeyi bir daha yiyemeyecek. Giderek kötü bir hal alıyor. Dünyanın şeker üreticileri, giderek aşırı hava koşullarından etkileniyor. Böyle giderse yakında çikolata, şekerleme gibi ürünler ulaşılamaz hale gelebilir. Gidip son bir kez yiyin.

İklim krizinin daha önce kahve için bir tehdit olduğu tespit edilmişti. Bu kez krizin etkisi artık hayatın başka bir zevkine de yayılabilir: tatlı. Şekerin küresel maliyeti, mahsulleri tehdit eden aşırı bir kuraklık dönemi yaşayan Hindistan ve ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya olan Tayland'daki aşırı üretim oranlarına ilişkin endişelerin ardından 2011'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. İki ülke Brezilya'dan sonra en büyük şeker ihracatçısı konumunda.