İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce acil uyarı sizin için geldi... Sadece evlerinizi değil, orayı da acilen korumaya almanız gerek. Tüm Türkiye'ye uyarı

Şubat ayında yaşanan ve 'Yüzyılın felaketi' olarak anılan Kahramanmaraş depreminin ardından gözler İstanbul ve Marmara'ya çevrilmişti. Yetkililerden İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Düzce için acil uyarı sizin için geldi. Sadece kendi evlerinizi değil oranın da çok acil korumaya alınması gerekiyor. Deprem tartışmalarını değerlendiren uzman, Marmara Bölgesi'nde yaşayanları yakından ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu.

 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, son günlerdeki deprem tartışmalarını değerlendirdi. Özener, "Deprem olmaz denilen Konya'da bile deprem oluyor. Onun için bulunduğunuz yeri terk etmek değil, bulunduğunuz yeri depreme hazır hale getirmek lazım. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması lazım ve deprem güvenlikli konutlarda oturuyor olmamız lazım" dedi.