İzmir'de bulunan Ildır Körfezi derinliklerinde bulundu. Bilim insanları onu görünce şaşkına döndü. Aynı zamanda pek çok yeni tür keşfedildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'de yürütülen, biyoçeşitlilik çalışmaları kapsamında ekibi şaşırtan bir keşif yapıldı. Çalışma sonucunda Ildır Körfezi'nde birçok yeni türün yanı sıra endemik taş mercan türü olarak bilinen Cladocora caespitosa türüne rastlanıldığı bildirildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen alanlarda doğal, kültürel, tarihi, eğitsel ve estetik değerleri koruma ve fiziki planlama çalışmalarına altlık oluşturulması amacıyla biyoçeşitlilik çalışmalarına devam ediliyor. Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi tarafından İzmir’de Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilen Karaburun-Ildır Körfezi’nde yürütülen ‘Karaburun-Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi Denizel Biyolojik Çeşitliliğin Tespiti Projesi’nde sona gelindi.